Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Geschiedenis van: UserPagemoederskeuken.nl

Vergelijk tussen versies

Actuele_versie Versie:3
Welkom bij Moederskeuken!

Creatief koken wij voor u met de ziel van moeder! Homecooking, catering, private dining en kookworkshops allemaal op maat! Bij u thuis of voor uw bedrijf op locatie, een simpel buffet of meerdere gangen menu. Bedrijfsuitjes met een kookworkshop, champagne en oester proeverij, van alles is mogelijk. Wij gebruiken hoge kwaliteit producten, geheel biologisch naar wens, met oog op locale en milieuvriendelijke producten. Tevens zijn wij lid van de Slowfood stichting, waar streekgerechten en producten centraal staan afhankelijk van de seizoenen.


img/wiki_up//Moederskeukenlogo2.gif

Voor een volledig overzicht: klik hier!


Welkom bij Moederskeuken!

Creatief koken wij voor u met de ziel van moeder! Homecooking, catering, private dining en kookworkshops allemaal op maat! Bij u thuis of voor uw bedrijf op locatie, een simpel buffet of meerdere gangen menu. Bedrijfsuitjes met een kookworkshop, champagne en oester proeverij, van alles is mogelijk. Wij gebruiken hoge kwaliteit producten, geheel biologisch naar wens, met oog op locale en milieuvriendelijke producten. Tevens zijn wij lid van de Slowfood stichting, waar streekgerechten en producten centraal staan afhankelijk van de seizoenen.


img/wiki_up//Moederskeukenlogo2.gif

Voor een volledig overzicht:

http://www.moederskeuken.nl/













� Moederskeuken catert en kookt thuis, prive of zakelijk, en organiseert kookworkshops.
































 

 

 
 
   
   
   



New England Clam Chowder


Posted by: moederskeuken in Recepten, video, vis No Comments �




icon for podpress �Moederskok bij AT5: Play Now | Play in Popup | Download




voor 10-12 personen


2 kilo vongolen (tapijtschelpen) of kokkels

1 liter water

125 g ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijn gehakt

125g bleekselderij, in fijne blokjes

125g gerookte spek of panchetta, in fijne blokjes

400 g aardappel, geschild, in kleine blokjes

2 takjes tijm, fijn gehakt

3 takjes peterselie, fijn gehakt

1 blaadje laurier

½ liter room

½ liter melk

olijf olie (of boter)


naar smaak eventueel:


scheut Tabasco

scheut Worchestershire Sauce

peper

zout


Laat de schelpen 1 1/2 tot 2 uur zitten in een bad met zout (zee) water, en spoel ze af met kraan water, of bij gebrek aan tijd was de schelpen in koud water in een ruime pan of teil net zo vaak tot er geen zand meer vanaf komt. Zet ze op het vuur met het water en breng het aan de kook tot alle schelpen open zijn. Haal ze direct van het vuur en giet het vocht af in een kom en bewaar dit. Laat de schelpen afkoelen en haal het vlees van de schaal en bewaar dit.

Doe een scheut olijfolie (of klontje boter) in een ruime soeppan en fruit de spek, knoflook, ui, bleekselderij en tijm tot de uien doorzichtig zijn geworden. Voeg vervolgens de aardappel, de laurier en het afgegoten vocht toe en breng deze weer aan de kook. Als de aardappel beet gaar is kan men al roerend de melk en dan room toegevoed worden. Laat alles nogmaals enkele minuten door koken op een laag vuur. Vlak voordat de soep wordt opgediend voegt men de ontschaalde vongolen/kokkels toe. Om de chowder verder op smaak te brengen, indien nodig, kan Tabasco, Worchestershire Sauce, peper en zout gebruikt worden.

Dien de soep heet op in diepe borden en bestrooi ze met verse fijngehakte peterselie.


Optie:

Sommigen houden van een dikkere soep. Door 75g bloem toe te voegen tijdens het aanfruiten van de spek, tijm, ui en bleekselderij krijgt de soep extra binding waardoor deze dikker wordt.






   



Dessert: Bosvruchten Parfait


Posted by: moederskeuken in Desserts, Recepten No Comments �




Semifreddo is ookwel bekend als parfait. Parfait lijkt veel op ijs en is ook een mooi alternatief als men geen ijsmachine in huis heeft. Omdat het niet gedraaid wordt zoals ijs en sorbet heeft het een wat minder elastische en smeuige structuur, maar is nog steeds een zeer smaakvol en ook simpel om te maken.

Klop de eieren en de suiker in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water tot een dikke massa is ontstaan. Pas op dat de massa niet te korrelig en dik wordt. Haal het van het vuur en blijf kloppen tot de massa volledig is afgekoeld. Prak de bosvruchten enigzins tot een gelijke dikte. Klop de room op en spatel deze door met de bosvruchten en eiermassa. Bekleed een cakevorm met plasticfolie, giet er het mengsel in en egaliseer de bovenkant. Zet dit een nacht in de vriezer in de diepvries. Stort het gerecht voor het opdienen en trek de folie ervanaf.



voor 6-8 personen

6 eieren

250 g kristalsuiker

250 g bosvruchten

750 ml room









 
 


 
   

  •      Archives
         
       

  •  

     
       

  •      

    Links


         
           
  • Slow Food Stichting

  • Eerljke vis!

  • Nederland Gaat Biologisch

  • Cava Club

  • Pop Sunday

  • kookrubrieken.com

  • Catering Jouwpagina

  • Spinnenweb.nl

  •      
       
     

     

  • Meta




  •  

     













    Datum Ver Gebruiker IP Opmerking Actie
     Di 25 of Nov, 2008 UTC [07:37]   5   moederskeuken.nl   82.95.106.151      huidig 
     Di 25 of Nov, 2008 UTC [07:36]   4   moederskeuken.nl   82.95.106.151      v  c  d  s 
     Di 25 of Nov, 2008 UTC [07:34]   3   moederskeuken.nl   82.95.106.151      v  c  d  s 
     Di 25 of Nov, 2008 UTC [07:33]   2   moederskeuken.nl   82.95.106.151      v  c  d  s 
     Di 25 of Nov, 2008 UTC [07:32]   1   moederskeuken.nl   82.95.106.151      v  c  d  s 


    Nieuwe opmerking toevoegen
    Verplicht
    grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
    Willekeurige afbeelding



    Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|omschrijving] voor koppelingen.
    HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingen.

    Aanmelden
    [ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
    Aanmelden
    143 online gebruikers

    TiBiT

    De Brug
    reklame
    Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
    Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
    rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
    [ Uitvoertijd: 0.43 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.54MB ]   [ 42 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]