URLhttp://amsterdam-ijburg.blogspot.com
In buffer gebrachtzatedag 22 of May, 2010 UTC [08:53:56]

Deze paginaversie komt uit de buffer. (klik hier om de Google buffer van deze pagina te zien.)

Leuk nieuws over IJburg

donderdag 20 mei 2010

Tennispark IJburg bijna rond

Afgelopen dinsdag heeft de stadsdeelraad Oost gesproken over het tennispark op IJburg, dat op Rieteiland Oost komt. Op 8 juni neemt de stadsdeelraad het besluit, maar vooralsnog lijken alle partijen voor te zijn. Als alles volgens plan gaat, is het tennispark er in 2010! Bron: De Echo en de Twitter van Astrid Kuiper. Eerder berichten over het tennispark op dit blog vind je onder het label "sport".

dinsdag 18 mei 2010

Eerste keer eindexamen op het IJburgcollege

Omdat het IJburgcollege in eerste instantie niet alle klassen had, wordt er dit jaar voor het eerst eindexamen gedaan door de eerste lichting vmbo'ers, die vier jaar geleden begonnen is. Bron: AT5.

Dankzij IJburg blijven jonge mensen in de stad

Een paar jaar geleden vertrokken veel jonge mensen met kinderen de stad uit. Door de bouw van hippe nieuwbouwlocaties als het Oostelijk Havengebied en IJburg blijven deze mensen nu in de stad wonen. Steeds meer mensen vestigen zich in de stad en de Amsterdamse bevolking is gegroeid: de afgelopen tien jaar kwamen er 30.000 inwoners bij en de stad telt nu 756.346 inwoners. In stadsdeel Oost (met o.a. Oostelijk Havengebeid, IJburg en Park de Meer) nam het aantal gezinnen met kinderen met 30% toe, het totaal aantal huishoudens nam toe met 17%. Het Amsterdamse onderzoeksbureau O+S deed er uitgebreid onderzoek naar en ook AT5 berichtte er over. Op hun websites vind je ook meer informatie.

Wat komt er op IJburglaan 963?

Een van mijn buren wees me er op IJburglaan 963 in blok 17 flink verbouwd wordt en vroeg me of ik meer wist. Ik heb ook echt geen idee wat daar gaat komen, maar ben natuurlijk wel nieuwsgierig, weet iemand meer?

zondag 16 mei 2010

Avondwinkel Midnight Blijburg open!

De avondwinkel Midnight Blijburg aan de Pampuslaan 39 is open. De winkel is dagelijks open van 12u tot 22u. Heel fijn!

Restaurant-tip: NAP op IJburg

NAP is zo langzamerhand onze vast stek voor alles: hapje eten, koffie drinken, stamkroeg, echt prima. Gelukkig zijn ze ook ongeveer altijd open. Afgelopen maandag hadden we een reden om mijn ouders uit eten te nemen, maar maandag is altijd wat tricky met restaurants: veel zijn dicht op maandag. Gelukkig is er op IJburg steeds meer keuze op maandag, naast NAP zijn ook I-Grec, Tante Til en Blok4 op maandag open. NAP zat zoals altijd stampvol, zelfs op maandag.
Zoals elke vrouw kan ik niet kiezen, dus is het fingerfood van NAP ideaal, dan kun met zijn allen je meerdere dingen als voorgerecht nemen. Sashimi van tonijn, sashimi van coquille, yakitori en crostini’s bleken een goede combi! Ook de zwaardvis met caponata en citrus risotto als hoofdgerecht is een aanrader, op deze frisse manier had ik nog nooit risotto gegeten!
Ook heel fijn: het laatste restje zon, dat rond 21u een heel mooi licht over de haven werpt. Dat licht is trouwens ook heel mooi op het strand bij Blijburg!

19 juni Pleasure Island

Op 19 juni van 13u tot 23u is het Pleasure Island dance festival op Java eiland. Heel relaxed, met de 26 of de fiets naar een festival! Meer info vind je op de website van Pleasure Island.

vrijdag 14 mei 2010

4 juni Amsterdamse kroegavond in DOK48

Op vrijdag 4 juni vanaf 21u organiseert DOK48 een Amsterdamse kroegavond, compleet met Hollandse meezingers en feestplaatjes. Meer info op de website van DOK48.

donderdag 13 mei 2010

Jongeren IJburg organiseren project voor Zuid-Afrika

30 jongeren afkomstig van de IVKO school en van jongeren productiehuis Youthside organiseren op 20 mei van 17u tot 20u een kunstzinnige 'Abudanz' met muziek, mode, dans, theater, beeldende kunst en lekkere hapjes in het Muiderpoorttheater. De opbrengst gaat naar The Yellow Elephant School in Zuid-Afrika. Ook werd op 12 mei een promotieactiviteit georganiseerd, met een partyfiets door het centrum van Amsterdam om aandacht te vragen voor het project. Bron: Nu foto. Meer info op de website van Civic Zeeburg.

19 en 20 juni werelderfgoed weekend Fort Diemerdam

Alhoewel Fort Diemerdam pas volgend jaar echt open gaat wordt er al van alles georganiseerd. 19 en 20 juni is werelderfgoed weekend in het fort. De fortificatie wordt dan omgetoverd tot een feestterrein met muziek, theater en eten & drinken. Fort Diemerdam ligt heel dicht bij IJburg: aan het einde van de brug richting de Maxis naar rechts (klik op het plaatje om het kaartje te vergroten). Bron: de Brug.

5 juni Dag van de Bouw in Fort Diemerdam

Stadsherstel is op dit moment druk bezig met het herstellen van Fort Diemerdam, waarin volgend jaar april een horecapaviljoen wordt geopend. Op zaterdag 5 juni van 10u tot 16u is het al mogelijk het fort te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Op die dag is de oplevering van het Fortwachtershuisje en zijn er historische rondwandelingen. Bron: de Brug. Meer informatie vind je op de site van de Stelling van Amsterdam. Fort Diemerdam ligt heel dicht bij IJburg: aan het einde van de brug richting de Maxis naar rechts (klik op het plaatje om het kaartje te vergroten).

Maand fitness voor €25

Tis weer bijna strandweer, dus tijd om te trainen ;-) Life & Kicking heeft op dit moment een kennismakingsaanbod: een maand sporten voor €25. Persoonlijk ben ik al lid en dat bevalt erg goed. Life & Kicking heeft alles wat IJburg fijn maakt: goede sfeer, mooi gebouw met mooie spullen en dat uitzicht over het water van de haven... dat maakt het toch net iets gemakkelijker om het fitnessen vol te houden. Op de website van Life & Kicking zag ik niets, maar in de sportschool lag een foldertje.

woensdag 12 mei 2010

Nieuwe strand Blijburg heeft natuurlijk "windscherm"

Het lijkt er op dat het nieuwe strand van Blijburg lang op de huidige plek blijft, want de gemeente heeft dit keer "echte" hekken neergezet, er is een fietsenstalling en er komt een fietspad met oversteek richting het strand. Ook over de harde wind is kennelijk nagedacht, want er zijn een soort van zandheuvels aangelegd, waardoor de wind wordt gebroken, heel fijn dus! Het ziet er op dit moment nog allemaal wel heel erg netjes uit, maar gelukkig zorgt Blijburg dat het er absoluut niet aangeharkt uit zal zien, de hippie strandtent opent volgende maand weer.

Mooi artikel over Kadegebouw op Steigereiland op Architectenweb

Wij noemen het Kadegebouw op Steigereiland altijd het cruiseschip, waarom kun je zien als je aan de achterkant van het gebouw staat. Er blijkt echter nog veel meer achter te zitten. Op Architectenweb staat een uitgebreid stuk over het Kadegebouw: waarom het zo gebouwd is, waar het voor staat, enzovoorts, erg leuk!

Speelgoedwinkel op IJburg

Op Twitter IJburg lees ik net dat er een Top 1 Toys speelgoedwinkel komt naast de fietsenwinkel in het winkelcentrum. Wanneer is nog niet bekend, maar het is in ieder geval goed nieuws!

Oeverzwaluwhotel op Zeeburgereiland

IJburg is een wijk zonder scheidslijnen en voor iedereen is hier een plekje, ook voor de oeverzwaluw ;-) Deze trekvogel heeft het hier 's zomers kennelijk erg naar zijn zin, want de bouwterreinen lijken op steile zandafslagen bij rivieren. Om te voorkomen dat de zwaluwen de bouw vertragen hebben ze een eigen plekje gekregen: een oeverzwaluwwand op de oostpunt van het Zeeburgereiland, waar kennelijk al 40 zwaluwen broeden! Bron: website IJburg.

Boretti-cafe bij de de Kasstoor & Wonen 2000

In het pand van de Kasstoor & Wonen 2000 (klik hier voor de beschrijving van de Kasstoor & Wonen 2000) krijgt ook nog een Boretti-cafe aan de kant van het water. Boretti is een producent van keukenapparatuur, waaronder espresso-machines. Je kunt er dus binnenkort ook goede koffie drinken en genieten van het water! Bron: de IJbrug.

Tomtom voor in de boot

De grachten van IJburg krijgen steeds meer bootjes en ook de haven wordt steeds voller. Geen wonder dat er dus getweet wordt over een Tomtom voor in de boot. Geniaal! Klik hier voor een krantenartikel en de winkel. Bron: Twitter IJburg.

Versmarkt en Vomar IJburg op Hemelvaartsdag open

De Versmarkt op de Pampuslaan en de Vomar zijn morgen op Hemelvaartsdag gewoon open. De eerste van 8u tot 18u, de tweede van 10u tot 19u. Albert Heijn is niet open. Heel fijn deze twee winkels!!

maandag 10 mei 2010

Mini Market IJburg 12 en 13 juni

Op 12 en 13 juni tussen 12u en 17u organiseren Mama’s Design, SUBURB denim en Tante Til een Mini Market aan het einde van de IJburglaan bij blok 46. Met aanbiedingen, activiteiten voor de kids en hapjes en drankjes. Bron: De Brug.

Toch een festival in de haven van IJburg op 26 juni

26 juni kan toch weer terug in de agenda! Alhoewel festival Net uit het IJ niet door kan gaan doordat het dit jaar moeilijk is om sponsors te vinden, organiseren NAP en DOK48 toch een festivalletje in de haven. Dat is dus heel goed nieuws! Bron: De Brug.

zondag 9 mei 2010

Expositie Cor Koeleman bij Arte Ancor

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei exposeert Cor Koeleman bij Arte Ancor schilderijen. Titel van de expositie is START. De kunstwerken zijn op beide dagen te bekijken van 13:00 - 20:00 uur. Meer info vind je op de website van Arte Ancor.

Actie voor fietsbrug tussen IJburg en Borneo eiland

Een IJburger is een actie begonnen voor een fietsbrug tussen IJburg en Borneo eiland. Super goede actie, hopelijk heeft het succes. Het initiatief is te volgen via de weblog Fietsbrug IJburg. Bron: Buurtleven.

Pannenkoekenrestaurant IJburg eind mei open

In de haven is al een hele tijd zichtbaar dat er een pannenkoekenrestaurant gaat komen genaamd Pannenkoeken & zo. Een lezer vertelde me vandaag dat de deuren eind mei open gaan, dat is dus eind deze maand!

vrijdag 7 mei 2010

Morgen uitzending Eigen Huis en Tuin op IJburg

Vorige maand werd tv-programma Eigen Huis & Tuin opgenomen op IJburg. Deze uitzending wordt dit weekend uitgezonden op RTL 4: op zaterdag 8 mei om 18.05 en op zondag 9 mei om 09.30.

Tentoonstelling Nescio in de buurt

Voor wie zich afvraagt naar wie de Nesciobrug is vernoemd: er is nu een tentoonstelling over de schrijver Nescio, die jarenlang in Amsterdam-Oost heeft gewoond. De tentoonstelling is van 10 mei tot en met 4 juli. Meer informatie vind je op de website van stadsdeel Oost.

donderdag 6 mei 2010

Bloem op IJburg heeft weer terras

Nu het lekker weer is, heeft Bloem weer een terras buiten, met avond zon!

Aanrader: Kasstoor & Wonen 2000 op IJburg

We zijn gister maar eens even gaan kijken bij de concept store De Kasstoor & Wonen 2000 op Steigereiland. Ook voor wie niets met meubels heeft is dit trouwens een aanrader: het is een heel mooi pand, een bijna geheel open ruimte, opgebouwd uit beton en roestvrij staal, met een fantastisch uitzicht. Het pand lijkt bijna in het water te liggen, dit versterkt de sfeer in het pand enorm.
De winkel werkt met het "store in store" concept. Kartell en Dacks hebben er hun eigen plekje, maar ook nog veel meer andere merken, zoals Carl F (roestvrij stalen producten) en Sinck&Ko (gietvloeren). De Safretti Lifestyle Store heeft een wel heel bijzondere combinatie, dit merk combineert hele coole open haarden met kleding en accessoires.
De Dacks store is echt een walhalla voor mij: ik ben gek op de Luxembourg stoel en die hebben ze in alle kleuren op voorraad. Dacks heeft trouwens ook een heel mooi plekje van het pand in gebruik: de derde verdieping met patio en het dakterras daarboven.
Voor wie van moderne meubels houdt is deze winkel echt een groot feest. Maar er worden ook verrassend veel accessoires verkocht, bijvoorbeeld van Royal VKB, Eva Solo, Droog Design en Vipp. Van hele dure design spullen tot heel betaalbare kado's. De winkel is nog in opbouw, dus ik ga zeker binnenkort weer kijken!

Bloemenwinkel Don Florito vanaf vandaag open

Bloemenwinkel Don Florito opent vandaag haar winkel aan de Pampuslaan 31. Naast bloemen, planten en boeketten (o.a. bruidsboeketten) heeft de winkel ook kado's en kun je er advies voor tuin en interieur krijgen. De winkel is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 17u. De website van Don Florito vind je hier.

dinsdag 4 mei 2010

Flevoparkbad weer open

Het Flevoparkbad, dat vlak naast IJburg ligt, is sinds dit weekend weer open. Toegegeven, het is op dit moment niet echt zwemweer, maar vandaag schijnt de zon alweer, dus dat komt vanzelf goed! Alhoewel ik moet zeggen dat ik de Groene Tunnel en het water bij Blijburg ook wel prima zwemwater vind bij mooi weer!

30 mei dag van het park

Zondag 30 mei is de dag van het park en dat wordt gevierd in het Flevopark, met klimmen, kanoën, buikdansen, wandelingen, excursies, picknicken en een (tweedehands) markt. Het Flevopark ligt in de Indische Buurt, als je vanaf de Nesciobrug naar de Watergraafsmeer fietst kom je er langs. Als je met de auto over de rode brug rijdt ook. Meer info vind je op de site van stadsdeel Oost.

maandag 3 mei 2010

Vanaf nu is IJburg deel van Stadsdeel Oost

Vanaf vanochtend is Stadsdeel Zeeburg opgeheven en is IJburg onderdeel van het nieuwe Stadsdeel Oost, samen met het Oostelijk Havengebied, de Indische Buurt, Oost en de Watergraafsmeer. Bron: Stadsdeel Oost.

Filmpje over Koninginnedag op IJburg

IJburg TV heeft een filmpje gemaakt over Koninginnedag in het winkelcentrum op IJburg. Je kunt het filmpje op Youtube bekijken.

Strand IJburg vanaf 1 mei open, Blijburg vanaf 1 juni

Stadsstrand Blijburg is sinds 1 mei open, dit is namelijk de start van het officiële strandseizoen. Het strand ligt langs de weg naar de Maxis. Het strand blijft openbaar toegankelijk en wordt beheerd door het nieuwe Stadsdeel Oost. Er zijn openbare toiletten, een ballenlijn, toezichthouders voor EHBO-hulp en zwemtoezicht tussen 10u en 20u. Binnen de ballenlijn is de diepte maximaal 1.40 meter, daarachter maximaal 2.5 meter. De diepte wordt aangegeven op de peilschalen bij de ballenlijn. Honden zijn aangelijnd op het strand toegestaan. Omdat het officieel zwemwater is, wordt het water twee keer per maand gecontroleerd.
Strandtent Blijburg aan Zee gaat op 1 juni open, daarom staat er op mooie dagen in mei een kleine snack-keet. Nu het strand klaar is mag het dus weer mooi weer worden!!! Bron: Stadsdeel Oost.

Morgen begint de Annie MG Schmidtweek

Van 4 tot en met 7 mei is de Annie MG Schmidtweek in theater Vrijburcht onder de titel “ik ben lekker stout!”, met theaterworkshops voor kids van 2 tot 12 jaar. Meer info op de website van Theatraal IJburg.

Kunstuitleen op IJburg: Arte Ancor

IJburg heeft een eigen kunstuitleen en anders dan ik dacht is dat eigenlijk best heel betaalbaar: een half jaar een kunstwerk lenen kan voor 45 euro... Het werk is van Annelies van den Berg en Cor Koeleman en is abstract en deels figuratief, gemaakt met olieverf of acrylverf. Meer info op de website van Arte Ancor.

woensdag 28 april 2010

Koninginnedag bij Bloem op IJburg

Ook Bloem op IJburg viert feest op Koninginnedag: vanaf 14u is er pizza, bier, wijn en muziek, zowel binnen als op het terras. Meer info op de website van Bloem op IJburg.

Supermarkten IJburg open met Koninginnedag

De supermarkten zijn gewoon open met Koninginnedag. Dus, mocht het bier op zijn of er spontaan een bbq ontstaan, dan is dat geen probleem! De Albert Hein is open van 8u-20u en de Vomar van 8u-13u. De Versmarkt is niet open.

Kartell shop Amsterdam op IJburg

Kartell heeft haar Nederlandse winkel geopend op Steigereiland, op de Pedro de Medinalaan 89, in het gebouw met alle woonwinkels. Kartell is het merk van onder andere de Louis Ghost en de Ero stoel, de Bubble club fauteuil, het Componibili kastje, de Panier salontafel en de Bourgie en FL/Y lamp. Zeg maar al die spullen waar je niet de naam van kent, maar wel het uiterlijk. Zo'n winkel waar je in Berlijn of Parijs speciaal naartoe gaat zeg maar. En die hebben we dus nu gewoon op IJburg! De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open tussen 10u en 17u. Meer informatie op de website van Kartell shop Amsterdam, waar je trouwens ook de hele collectie kunt zien en informatie over de ontwerpers.

Ook vrijmarkt in de haven van IJburg

Op Koninginnedag is er vrijmarkt op het Joris Ivensplein, maar ook op het grasveld bij de haven van IJburg. Bron: de IJbrug.

maandag 26 april 2010

Beachsoccer op IJburg

Op 13 mei vindt op het Diemerparkstrandje in het Diemerpark een voorronde van het Amsterdamse Beachsoccer-kampioenschap plaats, waarvan AFC IJburg medeorganisator is. De winnaars mogen in juli meedoen aan de finales op de Dam. Meer informatie op de website van AFC IJburg.

Blijburg vanaf 5 juni weer helemaal open

Op 1 juni opent Blijburg met een feest en vanaf 5 juni is de strandtent dan weer helemaal open voor iedereen. Bron: Buurtleven.

Koninginnedag: vanaf 14u DJ bij NAP

Anders dan eerst vermeld werd, begint de DJ bij NAP met Koninginnedag om 14u. NAP is vanaf 12u al open. Klik op het plaatje voor meer informatie of op de website van NAP.

Koninginnedag op IJburg

Gek genoeg is er niets op internet te vinden is, maar gelukkig wist een lezer dat er net als vorig jaar weer van alles wordt georganiseerd op het Joris Ivensplein, natuurlijk vrijmarkt, maar ook een luchtkussen en dergelijke.

Jonge eendjes

Ok het heeft heel hoog "als ik de baas van het journaal zou zijn" gehalte, maar ze zijn zo schattig, die jonge eendjes, dat ik ze toch even wilde noemen... Ondanks dat ze zich erg moeilijk laten fotograferen...

zondag 25 april 2010

Lessen Kano op IJburg deze week begonnen

IJburg heeft een eigen kano vereniging, die nu nog vanaf Camping Zeeburg kano lessen geeft. Meer info op de website van Kano op IJburg.

Amsterdamsche Hockey Club IJburg nu officieel

Na de oprichtingsvergadering is Amsterdamsche Hockey Club IJburg nu officieel en kunnen leden zich inschrijven. In Het Parool stond een uitgebreid artikel over de oprichtingsvergadering.

vrijdag 23 april 2010

Bloemenwinkel Don Florito op de Pampuslaan

Sommigen van ons kenden Don Florito al van het Piaggo karretje en van de webwinkel, maar op 6 mei opent Don Florito ook een winkel aan de Pampuslaan 31. Naast bloemen, planten en boeketten (o.a. bruidsboeketten) heeft de winkel ook kado's en kun je er advies voor tuin en interieur krijgen. De winkel is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 17u. De website van Don Florito vind je hier. Erg fijn dat er aan deze kant van het eiland ook een bloemenwinkel komt en zo'n mooie kleurige bloemenwinkel is ook in het straatbeeld een aanwinst!!

donderdag 22 april 2010

Dodenherdenking IJburg

Ook op IJburg worden op 4 mei de doden van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Vanaf 19u30 zal de plechtigheid plaatsvinden op het Joris Ivensplein. Hierbij treedt onder andere het IJburg koor op en wordt er gedicht door jongeren van Youthside. Meer info op de website van stadsdeel Oost.

Sportbureau IJburg

Het IJburg College heeft Sportbureau IJburg opgericht, met een eigen website. Op de website kun je onder andere vinden welke sporten je kunt doen. Bron: De Brug.