IJburgse herfstvakantie

ghottowntrlnegHerfstvakantie. Via facebook bereiken ons de berichten uit Turkije, Spanje, Italia van “gelukkige” IJburgers die samen met de kinderen hun huwelijk aan het redden zijn. De wat minder gefortuneerde IJburgers zitten in een huisje van Centerparks met schoonfamilie of hebben hun kids op het Brazilliaans voetbalkamp van de AFC gezet omdat Pappa en Mama nog even moeten doorwerken om de hypotheek op te hoesten. De kinderen van de “have not’s” van IJburg, u kent ze vast wel die etters die aan het verkeerde kant van de tramlijn26 wonen, zwerven om en door het winkelcentrum achtervolgd door Xandra Lammers die nog even wat negatieve content wil schieten met de camera van haar smartphone.  Geen zak te doen op IJburg en zo hoort het ook.

 

 

IJburgers verslaan de crises

big-schrijf-0302_3JOEHOE de crisis is voorbij, alle kroegen en restaurants aan de haven van IJburg zaten vanavond vol!

IJburgers luisteren goed naar Rutte en laten hun geld rollen. Pannekoeken, Sushi, fingerfood, daghap het werd grif afgenomen vanavond. Het vertrouwen is blijkbaar terug en binnenkort is de enige crises die we nog tegenkomen cq.ervaren de mid-life crises van je kerel

Swaffelaar op IJburg gesignaleerd

69csbipDe politie heeft het signalement van een IJburgse swaffelaar vrijgegeven. In de nacht van 18 op 19 october is er namelijk actief geswaffeld in de haven van IJburg door en tot nu toe onbekende man. Aangezien vrouwen technisch niet in staat zijn om te swaffelen is de politie 100% zeker dat het hier een man betreft.

Swaffelen

Dit is het aantikken met de penis, vaak met herhaalde bewegingen, van andermans lichaam of een voorwerp. Swaffelen werd uitgeroepen tot “Woord van het jaar 2008″. Swaffelen gebeurt veelal in een plagende, zwart-humoristische of vernederende context, maar ook wel als seksuele handeling. Bij de op een persoon gerichte variant wordt vaak de wang aangetikt. De penis is daarbij gewoonlijk slap of niet volledig geërecteerd.” Bron: wikipedia

Het incident
Tegen het einde van een feest, rond 02.00 uur, zetten barkeepers een man uit een kroeg die andere bezoekers wilde swaffelen. Buiten probeerde deze man één van de barkeepers nog even snel te swaffelen. De verdachte loopt weg, maar keert na een korte tijd weer terug. Hij swaffelt dan snel de bakfiets van 1 van de gasten. De verdachte rent uiteindelijk onder het roepen van onsamenhangende teksten weg in de richting van de IJburglaan

Er is geen beeldmateriaal van de verdachte, wel een signalement:
- man
- blank en met kleine grijze snor
- ongeveer 55 jaar oud
- 1.70 – 175 cm groot met een muisachtig voorkomen
- Hij droeg een blauwe korte jas
- mager/tenger postuur

Ook is de politie nog altijd op zoek naar getuigen.

 

De Januskop van Hou Diemerpark Groen op IJburg

 

januskopWat was ook al weer het standpunt van Kees Lakerveld (voorzitter HDG) op 17 april 2012 tijdens de Commissievergadering Openbare Ruimte en Financiën:

“Voor de Oeverzeggestraat zou maar voor 8 weken een parkeerverbod ingesteld worden. Dit is absoluut onvoldoende. De praktijk wijst uit dat de Oeverzeggestraat ongeschikt is voor parkeren. Dáár parkeren is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Dat dient in onze ogen niet slechts een paar weken, maar structureel gehandhaafd te worden.”

Toen de stadsdeelraad van Amsterdam Oost op 25 juni 2013 besloot tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan IJburg 1e fase, veranderden Lakerveld en de zijnen snel van strategie. In dat bestemmingsplan immers werd parkeren in het Diemerpark mogelijk gemaakt.

Van de ene op de andere dag werd heel IJburg vervolgens door HDG aangespoord om te opteren voor een parkeervoorziening in de Oeverzeggestraat (optie C). Kosten noch moeite werden gespaard, getuige onderstaande flyer die bij iedereen – ongeacht aanwezigheid van ‘nee/nee-sticker’ – door de brievenbusstrot werd geduwd.

briefkaart HDG

De uitkomst van de eiland-enquête leidde tot een advies van buro De Wijde Blik aan de stadsdeelraad om op langere termijn in de Oeverzeggestraat parkeerplaatsen aan te leggen. Echter, dan wel in combinatie met een tijdelijke parkeervoorziening in het park.

Immers, het bestemmingsplan voorziet niet in de aanleg van een dergelijke voorziening in de Oeverzeggestraat. Hetgeen Lakerveld en de zijnen natuurlijk beter dan geen ander wisten en weten (zie hiervoor). Desalniettemin werd het enquête resultaat door HDG en haar aanhangers met strategisch gejuich ontvangen.

Sinds 7 oktober 2013 weten we ook met zekerheid waarom men zo vreugdevol was. Waar Bijtend al geruime tijd voor waarschuwde, heeft zich namelijk gemanifesteerd. HDG heeft alsnog beroep aangetekend tegen eerder genoemde vaststelling van het bestemmingsplan.

Dat beroep heeft slechts één reden. Die parkeerplaatsen in het Diemerpark, en dus ook de tijdelijke, moeten worden afgeschoten. En als dat lukt, wordt er – precies zoals HDG wil – noch in het Diemerpark noch in de Oeverzeggestraat geparkeerd. Door HDG is namelijk geen bezwaar gemaakt tegen het feit dat geen mogelijkheden tot parkeren in de Oeverzeggestraat zijn opgenomen in hetzelfde bestemmingsplan.

Dus, als de Raad van State HDG gelijk geeft, komt alsnog de al lang en breed door de stadsdeelraad (en alle onderzoekers) afgeschoten optie van de parkeergarage onder het winkelcentrum weer op tafel. Precies wat HDG wenst.

En zo laat HDG de sportverenigingen en alle (jeugdige) sporters in IJburg wel degelijk in de kou staan. Ook al beweert ze anders. Het verbaast Bijtend al lang niet meer. Het HDG-konijn en haar voorzitter verliezen wel hun haren maar niet hun streken. En iedereen stond er bij en keek er naar.

Voorrondes nudisten Lingo op IJburg

Lingo wie kent en of kijkt het niet? IJburger en binnenkort ook mee doen met Lingo. Dat kan in de speciale nudisten versie van Lingo op de wereld Nudistendag op 1 juni.

Voorrondes op IJburg vinden in het voorjaar van 2014 plaats iedere week na de pubquiz in de beste spelletjeskroeg aan de haven. De IIburgse Vrijmibo heeft tevens haar medewering toegezegd en gaat op 31 maart FULL NUDE

Lammers en IJburghaat

meermeerDat mevrouw Xandra Lammers chronisch last heeft van zand in haar vagina, moge bekend zijn. Lammers,immers bekend van haar boek over de hel die IJburg heet en uiteraard haar blog, steekt zelden onder stoelen of banken hoe erg het gesteld is op IJburg. Toegegeven, het is voor ondernemers drie keer kut dat er een IJburg 2 beloofd werd, dat er inderdaad heel veel op zijn reet ligt wegens ineens geen geld of ‘ach, het is IJburg maar’, echter, mevrouw draait enigszins door. Terwijl het voor de meesten van ons goed wonen alhier, deed de gemeente inderdaad loze beloftes. Lammers slaat echter door richting een verbodsdrift die, op een stuk of tien ondernemers na, heel IJburg treft.

Uiteraard gaat dit stukje uiteindelijk over de markt. ONZE markt. De markt die eerder door een rechter VERBOTEN werd op ons prachtige IJburg, omdat tien winkeliers, waarvan de meesten niet eens in de buurt zitten van de aanloop ervan en die dat wisten toen ze zich vestigden, het voor elkaar kregen een rechter met droge ogen te laten zeggen dat deze markt ‘niet onderscheidend genoeg is’. Het feit dat u als IJburger nu uw dichtstbijzijnde markt bij de Dapperstraat vindt, is kennelijk niet onderscheidend. Het feit dat vrijwel elke markt EXACT hetzelfde is, doet ook niet ter zake.

Er is dus een lobby tegen de vijf uurtjes op zaterdag, die kennelijk dodelijke concurrentie betekent voor winkeliers. Wij denken dan: als je vijf uur per week niet aan kunt qua concurrentie, dan heb je inderdaad geen enkel bestaansrecht als winkelier. Maar soit.

Gelukkig is er dus de beschermer van iedereen die markten haat, Xandra Lammers. Lammers vecht al tijden  tegen het bestuur van heel Amsterdam, en terecht. Maar ze vergeet dat hier niet enkel ondernemers wonen. Sterker, ze vergeet dat heel veel andere ondernemers dus een enorme aanloop krijgen van de niet-ondernemers, die nu hun dichtstbijzijnde markt op de Dapperstraat vinden.

Desgevraagd stelt Lammers haar mening enigszins bij. Want op zaterdag gaat héél IJburg tóch al boodschappen doen bij de Maxis en er komt toch geen hond op die markt. Prima argument om de bewezen aanloop van een markt de grond in te boren door ‘m te verbieden.  Geen markt, geen aanloop, iedereen een probleem. Of niemand. Behalve de winkeliers die de aanloop missen en de duizenden IJburgers, die nu -inderdaad – buiten IJburg naar een markt gaan.

Wij gaan u niet vermoeien met de zigs that should have zagged in het hoofd van Lammers. Wel raden wij u aan om deze petitie te tekenen. Dan kunt u namelijk wellicht ooit weer naar de markt waar u niet kwam omdat u naar de Maxis ging. Oh, en de weg daar naartoe, die gaat ook dicht wellicht.

IJburg moet een eiland blijven, ver van de rest van de wereld. Althans, volgens hele enge mensen als Xandra Lammers die eigenlijk, goed beschouwd, nog veel minder te zoeken hebben op dit mooie stukje Amsterdam dan de Sint-Pietersbasiliek of de Grand Canyon.

De virulente haat die Xandra Lammers en haar medestanders intussen verspreiden over IJburg is gruwelijk. Wij hopen dan ook dat ze snel haar woning kan verkopen en lekker rustig in De Pijp, het centrum of BoLo gaat wonen. Waar overigens wél markten zijn.

Petitie IJburgers willen een markt op IJburg

ImageHet rommelde al enige tijd. Wij misten iets. Dat gevoel hadden meer mensen en dus is er wederom een IJburgse petitie. We willen een markt op IJburg. De tekst:

“Stadsdeel Oost vraagt zich af of bewoners van IJburg wel echt een markt willen. Daarom starten wij betrokken bewoners van IJburg een petitie om een weekmarkt te ondersteunen. Wij willen een gezellige markt b.v. in de buurt van de haven van IJburg. Een week markt met een meerwaarde voor IJburg. Een markt met betaalbare kwaliteits-produkten. Van stroopwafel tot seizoensgroenten vers van de boer. Daar bent u toch voor?”

Tekenen kan hier: https://petities.nl/petitie/ijburgers-willen-een-markt-op-ijburg

Mediterane stoofschotel van Diemerpark konijn met olijven en ui

 Het wordt weer kouder en het is tijd voor een stoofpotje. Een mediterane stoofschotel met diemerpark konijn met olijven en ui is wat wij willen. We bereiden het in de slowcooker want konijnenvlees wordt daarin heerlijk mals. Maar eerst een konijntje vangen met een strik. Hierbij de video how to get your rabbit. Succes!

Ingrediënten voor 4 personen

1 diemerpark konijn in delen
ong 225 ml zwarte olijven
165 ml droge witte wijn
3 takjes verse oregano of gedroogde
3 laurierblaadjes
wat olijfolie
2 flinke uien in dikke plakken
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
90 ml kippenbouillon van een blokje
zout en peper

Hulpmiddelen

Koekenpan, schaal, plank, mes en!! de slowcooker

Voorbereiding

Het vlees moet gemarineerd: Zet het een nacht in een afgedekte schaal in de wijn met de oregano en de laurierblaadjes. In de koelkast. De volgende dag: Snijd de ui. Haal de konijn uit de marinade maar bewaar deze wel. Laat het konijn even uitlekken. Maak wat kippenbouillon van een blokje.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de konijn even om en om.Doe in de pot: De gesneden ui en fijngesneden knoflook. Daarbovenop de gebakken konijnendelen. Doe in de koekenpan de marinade, de paprika, en de olijven en zout en peper. Verwarm dit even door. Giet dit over het konijn in de pot, daaroverheen de bouillon.Doe de deksel erop en laat hem lekker 10 uur op stand laag sudderen.