URLhttp://www.bloemenvoorijburg.nl
In buffer gebrachtzondag 18 of March, 2007 UTC [20:12:37]

Deze paginaversie komt uit de buffer. (klik hier om de Google buffer van deze pagina te zien.)

Bloemen voor IJburg
     
 

2005

Mijn naam is Nicoline Koek en ' Bloemen voor IJburg' is in 2005 door mij in het leven geroepen. Na dik 10 jaar als free lance kunsthistoricus in de museumwereld te hebben gewerkt, heb ik enkele jaren geleden besloten een andere weg in te slaan. Ik wilde onderzoeken of ik mijn jeugddroom om met bloemen te werken vorm kan geven. Inmiddels heb ik een vakopleiding afgerond, bij verschillende bloemisten het 'echte vak' geleerd en is de tijd rijp om een locatie te vinden voor mijn ideale bloemenstal.

Dat moet een stal worden waar je zowel terecht kan voor een eenvoudige bos bloemen van het seizoen als voor weelderige boeketten met bijzondere bloemen. Geen artistieke ambities, maar gewoon bloemen op een natuurlijke wijze schikken zodat ze goed tot hun recht komen en de dag kleuren. Dat de bloemen vers en van goede kwaliteit moeten zijn staat natuurlijk buiten kijf.

Ik heb juist voor IJburg gekozen omdat daar volgens mij echt behoefte is aan een stadse voorziening als een bloemenstal. Daarnaast vind ik het leuk om de groei en ontwikkeling van deze nieuwe wijk van dichtbij mee te maken en er op bescheiden wijze ook een bijdrage aan te leveren.

Twee jaar later

Nu twee jaar later blijkt het niet zo eenvoudig te zijn om een bloemenstal te beginnen, de weg die moetworden aflegd voert door een bureaucratisch labyrinth en vraagt om eindeloos geduld en veel vasthoudendheid. Bovendien blijkt geluk in het spel ook nog van belang te zijn wanneer de eerste staanplaatsvergunning wordt vergeven via een loterij. Het geluk was niet met mij van de 19 ondernemers die deelnamen aan de loterij eindigde ik als laatste.......

Het goede nieuws is dat Het Blauwe Huis in het kader van het kunstproject De Parade der Stedelijkheid sinds 5 november 2005 iedere zaterdagmiddag onderdak biedt aan Bloemen voor IJburg. Ondanks het feit dat Het Blauwe Huis voor veel IJburgers behoorlijk uit de route ligt weten steeds meer mensen de weg naar de stal te vinden. Het slechte nieuws is dat Stadsdeel Zeeburg op 4 maart de politie naar de bloemenstal heeft gestuurd omdat voor de stal geen vergunning is afgegeven, ondanks dat het onduidelijk is of voor de stal in het Blauwe Huis wel een vergunning nodig is. Of de volgende stap van het stadsdeel het verbieden van de bloemenstal is, daar proberen wij nu uitsluitsel over te krijgen.

Deze stap van het stadsdeel is een brug te ver voor Bloemen voor IJburg daarom worden er, in afwachting van antwoord van het stadsdeel, zaterdag 10 maart geen bloemen verkocht vanuit Het Blauwe Huis. Indien inderdaad blijkt dat het stadsdeel de bloemenstal gaat verbieden dan stopt Bloemen voor IJburg per 17 maart met de verkoop van bloemen vanuit Het Blauwe Huis. Bent u van mening dat Bloemen voor IJburg een staanplaatsvergunning verdient? Laat uw stem horen door middel van de oproep aan de wethouder.

Graag tot ziens op IJburg!

Nicoline Koek

 
 

contact