URLhttp://www.kerkopijburg.nl
In buffer gebrachtvrijdag 01 of April, 2011 UTC [13:29:50]

Deze paginaversie komt uit de buffer. (klik hier om de Google buffer van deze pagina te zien.)

Kerk op IJburg - Nieuws

Welkom op onze website

28-2-2011_Hennie_20-3-2011_naam_Kerk_037Kerk op IJburg is gestart en open!

Kerk op IJburg is een nieuwe gemeenschap. Naast predikant-pionier Rob Visser is er een twaalftal mensen dat een kernteam vormt en bezig is om plannen te maken voor 2011. Nieuwsgierig hoe deze gemeenschap zich ontwikkelt? Kom dan nog eens terug op deze website of breng een bezoek aan het Ed Pelsterpark 2 op IJburg.

Kerkgebouw IJburg heeft een eigen naam

Afdrukken
PDF

De binnenwaai

P8240271_kleiner

Uit meer dan 250 inzendingen heeft de jurycommissie van de prijsvraag voor het nieuwe kerkgebouw op IJburg een winnende naam gezocht. De jury was op zoek naar een naam met eeuwigheidswaarde, die straks bij elke IJburger herkenning oproept. Een naam die past bij de functie van het gebouw, bij IJburg en bij de elementen wind, water en ruimte. Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter van Zeeburg, onthulde de nieuwe naam afgelopen zondag.

 

De Binnenwaai
Hatice Seker, die sinds vier jaar op IJburg woont, bedacht de winnende naam ‘De Binnenwaai’. Volgens de jury is deze naam precies wat het gebouw moet uitstralen, want iedereen is er altijd welkom om te komen binnenwaaien. Bovendien klinkt het goed en vrolijk, aldus een enthousiaste jury. Hatice wint een tegoedbon van 100 euro, te besteden bij een IJburgse ondernemer. Ook haar zoontje had een naam voor de kerk ingestuurd, die net niet in de top vier terechtkwam. Andere inzendingen zoals De Windhoek, Opperdan, DichtbIJ en De Verbinding behoorden wel tot de favorieten, maar na lang beraad koos de jury unaniem voor De Binnenwaai.

In De Binnenwaai is elke zondagochtend om 11.00 uur een viering van Kerk op IJburg, maar er vinden ook andere activiteiten plaats. Iedereen is welkom.

Uitslag prijsvraag met Fatima Elatik

Afdrukken
PDF

Het gebouw krijgt een naam

gebouw2

Meer dan 250 inzendingen kreeg de jurycommissie voor het nieuwe kerkgebouw op IJburg. De jury was op zoek naar een naam met eeuwigheidswaarde, die straks bij elke IJburger herkenning oproept.

Op zondag 20 maart zal stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik een naambord onthullen met de naam van het gebouw. Om 10.30uur is er een feestelijk ontvangst, en om 11.00uur maakt Fatima Elatik bekend wie de winnaar is van de prijsvraag en daarmee ook wat de naam wordt.

IJburgTV filmt KerkopIJburg

Afdrukken
PDF

Linda Vosjan en Frank van Doesburg maakten voor IJburgTV  een reportage over de start van KerkopIJburg in september en de officiële opening op 30 januari:

 


 


kerk interieur01dfkdsRobVisserwebgebouw2logopkn 2011

Kerk op IJburg is een gezamenlijk project van de Protestantse Kerk Amsterdam en het team Missionair Werk & Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland. Het project wordt geleid door predikant-pionier ds. Rob Visser.