Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Forum: Kroeg

Forums->Kroeg->pvv in almere
[]


tibi
tibi
posts:4599
4 sterren
pvv in almere


weet iemand wat de pvv van plan is met almere en dan vooral wat betrekking heeft op ijburg.

dus willen zij ook dat alemere blijft groeien?
willen zij ook een brug via ijburg?
willen zij almere pampus??

  gebruiker offline
op: Do 04 of Mar, 2010 UTC [14:46] score: 0.00 gelezen: 148334


Titel
SnelKoppelingen wiki link underline title bar tagline table new table rss feed italic afbeelding hr heading1 externe koppeling dynamic variable dynamic content colored text center text box vet speciale tekens
Smileys
grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
Opmerking

Vergroot hoogte vak Verklein hoogte vak
Willekeurige afbeelding
Bijdrage

Opmerkingen toevoegen:

Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|description] voor koppelingen
HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingenOpmerkingen Sorteren Drempelwaarde Zoeken  Top
auteur bericht
Forum beantwoorden


Wat een fijne gedachte dat 25% van de kiesgerechtigden het prima vinden als Baudet wordt vermoord.
IJburgers die in een socialistische heilstaat willen wonen kunnen naar Venezuela verhuizen.
Zelf ben ik lid van Forum sinds 2016. Leve de democratie!

  gebruiker offline
op: Vr 29 of Mar, 2019 UTC [10:35] score: 0.00
Re: pvv in almere beantwoorden


Stemt geen PvdA aub.
Die maken alles kapot.


Kluk


puf puf puf

  gebruiker offline
op: Wo 12 of Sep, 2012 UTC [17:14] score: 0.00
Re: pvv in almere beantwoorden


Fantastische column van voormalig Mao- en Stalin-verheerlijkster Elsbeth Etty over het bestseller boek van Martin Bosma in de NRC (die krant die prof. Afshin Ellian heeft gedumpt vanwege kritiek op de islam...)

Tra-ra, zo blazen de jagers

dinsdag 5 oktober 2010 door Elsbeth Etty

Laten we even een oude literaire koe uit de sloot halen. In 1972 baarde volksschrijver Gerard (toen nog: van het) Reve opzien met een uithaal tegen immigranten die men ‘allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot’ moest zetten, ‘enkele reis Takki Takki Oerwoud’. Was dat ironisch bedoeld?

Harry Mulisch dacht van niet. Volgens hem gebruikte Reve het stijlmiddel van de ironie om racistische opvattingen te verhullen. ‘De corpsstudent speelt net zo lang de man met de grote bek, tot hij het is’, schreef hij in het pamflet Het ironische van de ironie. ‘Van het Reve zegt wat hij meent, maar zodanig dat de ander dat niet doorziet en denkt nog steeds met ironie te doen te hebben.’ Het was ook niet meer echt grappig toen Reve in 1983 tekeer ging tegen de Amsterdamse burgemeester Polak, tegen Mulisch en Wolkers (die hij een communistisch concentratiekamp toewenste), en tegen de socialisten, die ‘mensen importeren voor wie geen ruimte en geen geld is’.

Inmiddels is er helemaal niets over van zelfs maar de schijn van ironie. Reve wordt met volmondige instemming geciteerd in een boek van de propagandaleider en tweede man van de PVV, Martin Bosma (De schijn-élite van de valse munters): ‘Alleen een dode socialist is een goede socialist’. Mulisch daarentegen staat in de lange rij door Bosma opgevoerde volksvijanden wegens zijn uitspraak: ‘Van Eichmann heb ik geleerd, waartoe rechts leidt.’ Terwijl iedereen toch volgens Bosma kan weten dat Eichmann links was.

Dit is de kern van zijn betoog: Hitler was een socialist, die kan Job Cohen in zijn zak steken. Socioloog J.A.A. van Doorn publiceerde kort voor zijn dood een interessant boek over de moeizame verhouding tussen het internationalisme van de arbeidersbeweging en het nationale vraagstuk. Toen in 1914 de ‘proletariërs aller landen’ elkaar begonnen af te slachten in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, was dat het failliet van de Internationale. Hitler –niet minder eclectisch dan Bosma in dit boek- noemde zich nationaal-socialist (Bosma laat het koppelteken weg). Het grote verschil tussen links en rechts is altijd de tegenstelling tussen kosmopolitisme en nationalisme gebleven. Daar gaat Bosma aan voorbij. Hitler stimuleerde (na de ‘extreem-linkse machtsgreep’ van 1933, dixit Bosma) de Duitse economie. Dat keynesiaanse beleid werd ook voorgestaan door Joop den Uyl. Need he say more?

Maar wat is dan het verband tussen het socialisme en Auschwitz? Dat is al even simpel: vanouds zijn de socialisten twee handen op één buik met de moslims en de socialist Hitler wilde de groot-moefti van Jeruzalem van dienst zijn. Klaar: de PvdA en GroenLinks (Hitler was een ecologist) zijn de erfgenamen van Hitler.
De redenering over het Wereldcomplot gaat dan verder als volgt. Aangezien de linkse Hitlerianen zoals Ed van Thijn, Hedy d’Ancona, Marcel van Dam (om een greep uit de door Bosma gebrandmerkte ex-politici te doen) ons volk willen vernietigen, hebben zij een verbond gesloten met de naar wereldheerschappij strevende moslims. Links en de islam trekken samen op met het doel onze superieure cultuur te vernietigen.

Bosma pleit voor een hervatting van de Koude Oorlog, dit keer tegen de moslims en tegen hun ‘stoottroepen’ in politie, defensie, ambtenarij, vakbonden en werkgevers, rechterlijke macht, kerken, kunst en vooral de media. Overal moeten de volksvijanden worden opgespoord en onschadelijk gemaakt. De door Bosma beoogde afrekening met het kosmopolitisme, de teug frisse lucht die wij na 1968 kregen, impliceert een nieuwe heksenjacht. Iedereen die ooit Wilders extreemrechts heeft durven noemen, komt aan de beurt.

Het grote voorbeeld van Bosma is de koude-oorlogsfanaat Jaques de Kadt, die in de jaren vijftig pleitte voor de inrichting van concentratiekampen voor vijf- tot tienduizend communisten die zojuist de concentratiekampen van Hitler hadden overleefd. De Kadt was ooit zelf een rabiaat communist, daarna een even rabiaat anticommunist. Zoals Mulisch schreef: “De weerlegging van zijn latere geschriften staat in zijn vroegere, en die van zijn vroegere in zijn latere – waarmee zijn oeuvre één verschrikkelijke zelfvernietigende explosie vormt, die hij, naar het schijnt, desnoods bereid is uit te beelden door middel van de derde wereldoorlog.”

Het koude-oorlogsdenken, het aanleggen van zwarte lijsten, het wegzuiveren van volksvijanden zijn ook centrale punten voor Bosma. Voor deze blacklisting heeft de auteur een particuliere inlichtingendienst ingeschakeld van ‘beveiligingsexpert’ Pieter Siebelt, specialist in duistere zaakjes. De klopjacht op ongewenste elementen is geopend. Tra-ra, tra-ra!

Het mccarthyisme van de jaren ’50 levert het model voor de gewenste gelijkschakeling in de media en de rest van het publieke discours. Dit maakt Bosma’s boek tot net iets meer dan zomaar een vergaarbak van extreemrechtse haatsites op internet. Het leest als een opsporingsregister van een geheime dienst, een inventarisatie van tegenstanders van Wilders die gediscrediteerd en geïntimideerd moeten worden. (Paul Rosenmöller bijvoorbeeld heeft de moord op 1,7 miljoen Cambodjanen op zijn geweten, etc.) “De namen van de aanstichters van de multiculturele samenleving zullen door onze kleinkinderen worden uitgesproken met diepe minachting.” Honderden namen passeren de revue van mensen aan wie het zwijgen moet worden opgelegd.

Waarom krijgt een zwaar getroebleerd geval zoveel welwillende media-aandacht? De interviewers stonden voor Bosma in de rij. De verklaring is logisch: de opvattingen van een lunatic fringe zijn main stream geworden: de litanie over moordlustige moslims, de aanbidding van de grote leider Wilders, de haat tegen links. Wat in de tijd van Reve nog als ironie kon worden opgevat, is nu bon ton in de publieke opinie.

Volledigheidshalve: ik sta ook op de zwarte lijst. En ik beschouw dat als een eer.

Deze column werd niet geplaatst op de Opiniepagina van de papieren krant, omdat het artikel van Willem Drees eveneens over het boek van Bosma ging. Vorige week is al uitvoerig aandacht besteed aan het boek van Bosma. Redactie.

Dit verhaal is geplaatst op dinsdag 5 oktober 2010 om 14:22 uur. U kunt reageren of trackbacken vanaf uw eigen site. (Wat is trackbacken?)


Kluk  gebruiker offline
op: Za 26 of Feb, 2011 UTC [12:21] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: klikklik in almere beantwoorden


Het wil maar niet lukken

Rechts heeft een offensief tegen de Partij voor de Dieren ingezet. Zo ongeveer elke krant, tv of radio omroep komen dagelijks met nieuwe afschrikwekkende feiten over de Partij voor de Dieren.

En het wil maar niet lukken. Eerst kregen we de affaire Ouwehand. Dat bleek een mug opgeblazen te zijn in een olifant. Die vervelende Ouwehand speelde niet mee, en de Partij voor de Dieren was nauwelijks beschadigd. Geen probleem. Dan pakken we toch gewoon de volgende? Dat werd Marianne Thieme. Die trapte er niet in en bleef zitten. Maar de Partij voor de Dieren was nog steeds nauwelijks beschadigd.

Vanaf dat moment komen er af en toe berichten die eigenlijk gewoon helemaal niet kunnen. Een afgeserveerde onbenullige CDA- crimineel, prominent CDA Kamerlid herhaald de dooddoener met een baard langer dan die van Sinterklaas dat hij ‘kenmerken van het vegetarisme’ in de Partij voor de Dieren ziet. Klopt. Alleen zie ik die ook binnen het kapitalisme. De Partij voor de Dieren heeft namelijk leden. Koeien hebben ook ledematen. En de mens ook. Een stoel niet, dus is dat een goede grond om een stoel niet als een dier te zien. Kopje Earl Gray er bij, meneer Klikklik?

Nee, er is geen heksenjacht bezig. “Heeft u heksen in de Kamer gezien? Ik niet.” grapte onze guit Martin Gaus. Er is dus niks aan de hand. Gewoon doorlopen. Pas als Marianne Thieme en Esther Ouwehand hoogst persoonlijk op een bezem de kamer binnen vliegen is er pas sprake van een heksenjacht. Het is maar dat u het weet.

Niets van dat alles heeft zelfs maar een deuk in een pakje boter gemaakt. Hoe zou dat nou komen?

Misschien het feit dat Maxime Verhagen vrolijk alcohol-huidend een auto bestuurt? Het feit dat hij zich op haar (!) zwijgrecht beroept om geen verklaring af te leggen over strafbare feiten? Dat amok maken in een perscentrum compleet niets is vergeleken met het politieagenten trachten om de tuin te leiden? Waar de hoofdschuldige doodleuk zei: "Ach, van drankmisbruik heb ik veel verstand. Gelukkig heb ik geen verstand van integer handelen."

Of omdat Henk Bleker indirect Marianne Thieme groot gelijk geeft door haar puppies buiten te laten rennen? Of de hypocrisie daarvan? “Multiflauwekul is een groot succes, dat ik hoe dan ook door uw strot blijf rammen. Maar mijn eigen puppies wil ik graag beschermen tegen obesitas.”

Mogelijk die domme forumschrijver Klikklik. Een stoethaspel die helemaal vergeten was dat de aanslag op de vrijheid van godsdienst nog niet verjaard was. De aanslagen tegen de vrijheid van meningsuiting waren dat net wel. Je kan tegenwoordig beter een grote onderneming voor vele miljoenen schade berokkenen dan een oud mens over de rug strelen. Dat laatste verjaardtdtdtdtd binnenkort namelijk wel. Pownews promoveerde hem eigenlijk al tot held: het doel heiligt de middelen. Een miljoenschade veroorzaken mag. Zolang je tenminste extreem rechts bent.

Oh, vergeet ik helemaal: aangezien de meeste forumlezers nogal conservatief zijn, als ze al niet regelrecht op de PVV stemmen: wij zijn allemaal oerend domme tokkies. Uw opleiding doet niet ter zake. Als u conservatief bent, bent u gewoon te dom voor woorden. De Almeerse scholen gemeenschap, een politiek zeer correcte scholengroep, bij monde van hun senior beleidsadviseur zegt dat rechtse mensen slim en linkse mensen (die Klikklik niet accepteert als dier) dom zijn. U kent dit type school wel: mutsen, bromfietshelmen, logo's van merkschoenen en Amsterdamse voetblalclubs worden sterk aangemoedigd omdat dit bevorderend werkt voor de multiflauwekulturele samenleving. Het voeren van neo linkse symbolen zoals het logo van de VPRO komt je te staan op schorsing of ontslag.

De heer Simon Reutelfleut, voorzitter van Kilo's Onzin voor Multiflauweculturele Vraagstukken, vindt dat ‘de Nederlanders’ (wij dus) veel te optimistisch zijn over de integratie van wolf de allochtoon (hij dus). Mensen die een half jaar gepamperd en geknuffeld worden hebben een wezenlijke bijdrage aan de Nederlandse samenleving geleverd. Dat die bijdrage grotendeels terug te vinden is in het begrotingstekort, doet niet ter zake.

Vogelaar heeft een eigen ‘goedgekeurd door knettergek’ keurmerk bedacht, voor knettergekke projecten. Klikklik gaat de Gemeente Raad leiden om het hoger beroeps onderwijs definitief tot zinken brengen, en Hans Hillen wordt Reichsführer InAlmere om te redden wat daar (niet meer) te redden valt. Kortom: regenten dekken regenten.

Dit vond dus afgelopen week plaats. Niets geen oude koeien uit de sloot sleuren. Een kleine selectie uit de vaderlandse pers. Ik hoefde er niet eens veel moeite voor te doen. Tja, dat zijn zaken die compleet in het niets vallen vergeleken met de afgrijselijk misdrijven van de leden van de Partij voor de Dieren. En dan maar afvragen waarom dat demoniseren niet werkt.


frown
Jasper Onderwijs

  gebruiker offline
op: Ma 29 of Nov, 2010 UTC [11:15] score: 0.00
Re: pvv in almere beantwoorden


Het wil maar niet lukken

Links heeft een offensief tegen de PVV ingezet. Zo ongeveer elke krant, tv of radio omroep komen dagelijks met nieuwe afschrikwekkende feiten over de PVV.

En het wil maar niet lukken. Eerst kregen we de affaire Lucassen. Dat bleek een mug opgeblazen te zijn in een olifant. Die vervelende Lucassen speelde niet mee, en de PVV was nauwelijks beschadigd. Geen probleem. Dan pakken we toch gewoon de volgende? Dat werd James Sharpe. Die trapte er wel in en stapte op. Maar de PVV was nog steeds nauwelijks beschadigd.

Vanaf dat moment komen er dagelijks berichten die eigenlijk gewoon helemaal niet kunnen. Een afgeserveerde onbenullige CDA dissident prominent CDA Kamerlid herhaald de dooddoener met een baard langer dan die van Sinterklaas dat hij ‘kenmerken van het fascisme’ in de PVV ziet. Klopt. Alleen zie ik die ook binnen het CDA. Het CDA heeft namelijk leden. De NSB had ook leden. En de NSDAP ook. De PVV niet, dus is dat een goede grond om het CDA als een neo fascistische partij te zien. Kopje Rooibos er bij, meneer Jack Biskop?

Nee, er is geen heksenjacht bezig. “Heeft u heksen in de Kamer gezien? Ik niet.” grapte onze guit Hans Hillen. Er is dus niks aan de hand. Gewoon doorlopen. Pas als Femke Halsema en Mariëtte Hamer hoogst persoonlijk op een bezem de kamer binnen vliegen is er pas sprake van een heksenjacht. Het is maar dat u het weet.

Niets van dat alles heeft zelfs maar een deuk in een pakje boter gemaakt. Hoe zou dat nou komen?

Misschien het feit dat Fatima Elastiek vrolijk in een dure dienstauto als chef politburo Islamsterdam-oost weer terug is van weg geweest ? Het feit dat ze zich op haar zwijgrecht beroept om geen verklaring af te leggen over dure taxi ritten? Dat 30 miljoen euro zoekmaken compleet niets is vergeleken met het begraven van 1500 miljoen van Noord naar Zuid? Waar de hoofdschuldige doodleuk zei: "Ach, van tunnels graven heb ik geen verstand. Gelukkig heb ik meer verstand van theeleuten."

Of omdat Femke Halsema indirect Geert Wilders groot gelijk geeft door haar spruiten van de zwarte school af te halen? Of de hypocrisie daarvan? “Multikul is een groot succes, dat ik hoe dan ook door uw strot blijf rammen. Maar mijn eigen kinderen wil ik graag beschermen tegen die idioterie.”

Mogelijk die domme Rara terrorist René Roemersma. Een stoethaspel die helemaal vergeten was dat de aanslag op Aad Kosto nog niet verjaard was. De aanslagen tegen de Makro waren dat net wel. Je kan tegenwoordig beter een grote onderneming voor vele miljoenen schade berokkenen dan een kind over de bol aaien. Dat laatste verjaard binnenkort namelijk nooit. De VPRO promoveerde hem eigenlijk al tot held: het doel heiligt de middelen. Een miljoenschade veroorzaken mag. Zolang je tenminste extreem links bent.

Oh, vergeet ik helemaal: aangezien de meeste Het Vrije Volk lezers nogal conservatief zijn, als ze al niet regelrecht op de PVV stemmen: wij zijn allemaal oerend domme tokkies. Uw opleiding doet niet ter zake. Als u conservatief bent, bent u gewoon te dom voor woorden. De Fontys scholen gemeenschap, een politiek zeer correcte scholengroep, bij monde van hun senior beleidsadviseur zegt dat linkse mensen (de Fontys mannekes) slim en rechtse mensen (die Fontys ofwel ontslaat ofwel niet accepteert als scholier) dom zijn. U kent dit type school wel: hoofdoeken, burka's, marokkaanse pentagrammen en turkse maansikkels worden sterk aangemoedigd omdat dit bevorderend werkt voor de multikulturele samenleving. Het voeren van neo nazistische symbolen zoals de Nederlandse vlag komt je te staan op schorsing of ontslag.

De heer Sadik Harchaoui, voorzitter van Forum Instituut voor Multiculturele Vraagstukken, vindt dat ‘de Nederlanders’ (wij dus) veel te pessimistisch zijn over de integratie van gastarbeiders de allochtoon (hij dus). Mensen die 40 jaar gepamperd en geknuffeld worden hebben een wezenlijke bijdrage aan de Nederlandse samenleving geleverd. Dat die bijdrage grotendeels terug te vinden is in het begrotingstekort, doet niet ter zake.

Vogelaar heeft een eigen ‘goedgekeurd door knettergek’ keurmerk bedacht, voor knettergekke projecten. Guusje Zuipschuit gaat de HBO Raad leiden om het hoger beroeps onderwijs definitief tot zinken brengen, en Doekle Terpstra wordt Reichsführer InHolland om te redden wat daar (niet meer) te redden valt. Kortom: regenten dekken regenten.

Dit vond dus afgelopen week plaats. Niets geen oude koeien uit de sloot sleuren. Een kleine selectie uit de vaderlandse pers. Ik hoefde er niet eens veel moeite voor te doen. Tja, dat zijn zaken die compleet in het niets vallen vergeleken met de afgrijselijk misdrijven van PVVers. En dan maar afvragen waarom dat demoniseren niet werkt.

H. Numan
  gebruiker offline
op: Ma 29 of Nov, 2010 UTC [11:04] score: 0.00
Yup

Yup
posts:313
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


Nog een berichtje over de PVV: http://www.destentor.nl/regio/7602009/PVVer-bedreigde-bezitters-honden.ece (cache)

  gebruiker offline
op: Do 11 of Nov, 2010 UTC [18:55] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


Een ras, ras, ras PvdA'er die Andersson.....nou dan komt het vast wel goed.....

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article858290.ece/Adviseur_Hans_Andersson_geldt_als_open,_maar_ook_als_hard

  gebruiker offline
op: Di 23 of Mar, 2010 UTC [10:17] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


On topic bericht over Almere in Het Parool (cache)

Andersson informateur in Almere

ALMERE - De PvdA in Almere draagt Hans Andersson voor als informateur. De belangrijkste taak die Andersson heeft meegekregen, is het vormen van een collegeakkoord op hoofdlijnen. Hem is ook gevraagd mee te denken over de eerste uitwerking van deze hoofdlijnen. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten.

Andersson is expert op het gebied van bestuurlijke vraagstukken. Hij buigt zich de komende tijd over de coalitievorming van Almere, nadat de PVV vorige week de coalitiebesprekingen had gestaakt en de PvdA het stokje had overgenomen. Belangrijke thema's bij de coalitiebesprekingen zijn veiligheid, onderwijs, werkgelegenheid en de sociale cohesie. Een andere grote uitdaging is om in de komende jaren fors te bezuinigen. (ANP)

23-03-10 11:23


  gebruiker offline
op: Di 23 of Mar, 2010 UTC [09:50] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@verum
Dat is wel het idee ja. Om immigratiestromen uit een aantal landen te stoppen, moet de immigratiestroom uit bijna alle andere landen blijkbaar ook gestopt worden.

Waar ik me echt zorgen om maak, was dat bij verschillende overheidsorganisaties de uitzondering tot regel was verheven. Men ging er sowieso vanuit dat je ze wilde oplichten. Met als gevolg dat je als saaie belastingbetaler, die alleen maar gebruik wil maken van een recht, werd behandeld alsof je een crimineel plan aan het uitvoeren was. Vooral ttv het ministersachap van Verdonk was dat het geval.

Als iets wel het risico vergroot dat de overheid zich tegen de burger keert, dan is het wel de sfeer/mentaliteit/cultuur in zo'n overheidsinstelling.

  gebruiker offline
op: Di 23 of Mar, 2010 UTC [06:57] score: 0.00
verum

verum
posts:356
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@IJberg
Het zal wel een kwestie zijn dat de goede onder de kwade moeten lijden...er vanuitgaande dat jij en je vrouw een "goede" zijnbiggrin

Enige filtering van wie we wel en niet Nederland binnen laten is goed, maar de regels moeten helder zijn. Als je van goede wil bent, moet de drempel zo laag mogelijk zijn. We hebben als Nederland straks nog genoeg migranten nodig om ons vergrijzingsprobleempje op te lossen.

  gebruiker offline
op: Ma 22 of Mar, 2010 UTC [15:11] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@verum
Inderdaad zijn er heel veel verschillende regels. Ik denk dat bij jou op het werk het gaat om kenniswerkers. Als die uit landen als VS en GB komen dan gaat dat snel ja. Maar als je hier komt op basis van gezinsvorming en je komt niet uit een EU-land, EER-land of anderszins westers land dan blijft het een langdurige kwestie.

  gebruiker offline
op: Ma 22 of Mar, 2010 UTC [15:03] score: 0.00
verum

verum
posts:356
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@IJberg
Het ligt er heel erg aan waar je vandaan komt en in welke stad je het sofi nummer aanvraagt. In mijn werk heb ik veel met externen uit US, GB en India te maken. De eerste 2 lopen op Sloterdijk naar binnen en na een uurtje zijn ze een sofinummer rijker. Voor de mensen uit India is dit ingewikkelder. Vaak kost het bijna een maand om alles rond te krijgen voordat ze aan het werk mogen.

  gebruiker offline
op: Ma 22 of Mar, 2010 UTC [14:44] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@Wim1111

Of het nou links of rechts is maakt me niet veel uit maar ik ben het met je eens dat activeren van mensen meestal het beste is. Ik zou er bijv voor zijn dat iedereen die met een verblijfsvergunning hier in NL aankomt, meteen een sofinummer krijgt. Dan kun je namelijk meteen aan de slag.

In ons geval had mijn partner binnen 2 weken kans op een leuke baan (bij een bank aan de Herengracht, voorwaar geen slechte plek). Maar... ze mocht niet werken omdat ze nog geen sofinr mocht hebben vanwege de wetten en regels die onder Cohen en Verdonk zijn ingevoerd.

Als je naar NL komt dan is de kans groot dat je gedwongen een tijd niets doet. Ziedaar het praktische resultaat van het beleid waarvan men zegt dat het mensen zsm wil doen integreren in de samenleving. Een trieste paradox.

Een andere ervaringsdeskundige is Hubert Smeets, een van de beste journalisten van Nederland. In zijn boek Welkom in het Koninkrijk beschrijft hij hoe zijn Russische partner actief werd dwarsgezeten om haar vak uit te oefenen hier.


  gebruiker offline
op: Zo 21 of Mar, 2010 UTC [21:31] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: pvv in almere beantwoorden


ijberg:
Wat me aan mezelf opviel was hoe ik in de loop der tijd zelf radicaliseerde.

Ik ben ook geradicaliseerd. En wel tot het gezonde verstand. Ik heb lang geloofd in het links politieke ideaalbeeld. Ik geloof nog steeds in de oprechtheid van de vergissing van sommige aanhangers van dit geloof. Inmiddels denk ik dat als er asielzoekers op ijburg komen wonen (ander draadje) die buiten huisvesting geen ondersteuning krijgen behalve alle ondersteuning bij het vinden van arbeid, dat deze asielzoekers hier integreren, gelukkig worden en een overwegend warm onthaal vinden. Haast te eenvoudig om waar te kunnen zijn.

  gebruiker offline
op: Zo 21 of Mar, 2010 UTC [18:30] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@Wim1111
Heel herkenbaar.

Wat me aan mezelf opviel was hoe ik in de loop der tijd zelf radicaliseerde. Als er weer gepoogd werd me telefonisch af te schepen, als ik weer een brief kreeg met nietszeggende ambtelijke taal, ja zelfs op het laatst als er een envelop in de brievenbus lag van ROC, belastingdienst, IND of aanpalende organisatie, dan begon mijn bloed meteen te koken. Terwijl ik aanvankelijk toch zo'n keurige rustige superbrave burger was (en in mijn hart nog steeds ben rolleyes).

Toppunt was de volgende situatie. Mijn partner had net met succes haar taaldiploma gehaald, was gevraagd om stage te lopen bij diezelfde school en was feestelijk in de bloemetjes gezet. Stadsdeel Zeeburg presteerde het om de week erna een brief met standaardtekst aan haar te versturen waarin werd gesteld dat ze nog niet aan de inburgeringseisen voldeed. Ik heb een soort bom-mail verstuurd aan het DB, de stadsdeelraad en allerlei poliici en journalisten. Hoe durfden ze mijn lief zo te beledigen evilevilevil!!! Dat hielp in zoverre dat de stadsdeelwethouder me toen heeft uitgenodigd, zich excuseerde en een dikke bos bloemen meegaf voor mijn vrouw.

Ik heb ook nog eens een klacht ingediend bij de Belastingdienst. Ik liet het tot een hoorzitting komen. Ik werd ontvangen door twee wat timide ogende heren in een heel klein, donker en beveiligd hokje. Het draaide erop uit dat ze hun verhaal kwijt moesten over hoe hun dienst functioneerde. Ze bedankten me dat ik geen honkbalknuppel had meegenomen.

Zo ben ik in de loop der tijd dus ook echt goedwillende mensen tegengekomen. Maar het werkt niet goed. Wij redden ons wel: hoogopgeleid, Kafka gelezen, niet rijk maar genoeg verdienend en de weg wetend in ambtelijke doolhoven.

Wat moeten al die mensen die niet dat geluk hebben?

De ironie wil tenslotte dat de vreemdelingenwet onder Cohen is vastgesteld en door Verdonk is ingevoerd. Wie heeft het dan nog over politieke verschillen?
  gebruiker offline
op: Za 20 of Mar, 2010 UTC [21:29] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: pvv in almere beantwoorden


ijberg:
Mensen die zo aan het werk kunnen in NL mogen dat niet. Mensen die een cursus zouden moeten krijgen, worden klein gehouden, vernederd en aan het lijntje gehouden.

En dat geldt niet alleen voor immigranten. Stel je verliest je baan en moet bij het UWV langs. Een cursus krijg je niet zomaar, die moet eerst verdiend worden met langdurige werkloosheid. Wel wil men je leren solliciteren, als je zo brutaal bent te menen dat je inmiddels zelf kan lezen en schrijven wordt gedreigd met korten op de uitkering. Reageren op een eventuele via het UWV aangeboden vacature moet aan het handje van de aangewezen coach geschieden. Deze coach heeft het exclusieve recht te bepalen of de functie geschikt is. Zoniet, jammer, je krijgt geen contactgegevens, volgende keer beter, vacature nog even onvervuld. Zo verschaft deze kwaadaardige instelling zich een schijn van bestaansrecht. De hulpindustrie agressief het klantenbestand aan het uitbreiden. De PVV-stemmer steeds bozer. wat gaan we eraan doen?


  gebruiker offline
op: Za 20 of Mar, 2010 UTC [20:29] score: 0.00
Kees

Kees
posts:2322
4 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@Karim:
Dit land is godvergeven van de ambtenaren en de regeltjes.
Type's als Kees op dit forum zijn daar de aanhangers van.
O ja?
Wat een onzin-opmerking Karim. Hoe kom je daarbij. sad

  gebruiker offline
op: Za 20 of Mar, 2010 UTC [18:27] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@IJberg:
Je moet eerst eens goed lezen: ik beweer nergens dat alle immigranten LAAG opgeleid zijn.
En de door jou....ben ik het helemaal mee eens - geschetste gigantische burokratie , waar nota bene dan HOOG opgeleide immigranten ook nog eens last van hebben.......die burokratie......waar mensen gek van worden....daar profiteert nou juist een partij als de PVV van.

Omdat inderdaad de door jou geschetste partijen, van links naar rechts er een zooitje van hebben gemaakt.

Dit land is godvergeven van de ambtenaren en de regeltjes.
Type's als Kees op dit forum zijn daar de aanhangers van.

  gebruiker offline
op: Za 20 of Mar, 2010 UTC [07:04] score: 0.00
ijberg

ijberg
posts:91
3 sterren
Re: pvv in almere beantwoorden


@Wim1111

Hier raak je iets dat direct het priveleven van mij en mijn partner 4 jaar lang heeft beinvloed. We zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van immigratie (gezinsvorming heet dat) en inburgering. Die ervaringen waren negatief.

Er zijn m.i. 2 oorzaken: de eerste is een grote mate van ordinaire klunzigheid die mensen zowel voor als achter de loketten/balies/telefoons regelmatig tot wanhoop drijft. Die klunzigheid is wijdverspreid en bevindt zich op alle lagen.

De tweede oorzaak bestaat uit een grote mate van politieke hypocrisie. De politiek maakt regels die onuitvoerbaar zijn, en die deels ook bewust bedoeld zijn om onuitvoerbaar te zijn. het hele inburgeringscircus is daarvan een voorbeeld. Inderdaad het is een markt die zichzelf in stand houdt door het rondpompen van geld door een machine waar menig HOOG-opgeleide (hear hear Karim) helemaal gek wordt ipv allang aan het werk te kunnen.

Wat zijn de effecten? Een heleboel. Mensen die zo aan het werk kunnen in NL mogen dat niet. Mensen die een cursus zouden moeten krijgen, worden klein gehouden, vernederd en aan het lijntje gehouden. Je moet echt hoogopgeleid zijn als Nederlander om je buitenlandse partner door dat labyrint heen te helpen. En mensen integreren dus moeizaam of helemaal niet. Ze krijgen veel te weinig kansen om de NL economie en maatschappij te versterken.

De regelingen die mensen in naam moeten helpen te integreren, zorgen er dus vaak voor dat mensen niet kunnen integreren! En wij laten dat allemaal gebeuren, echt wij allemaal...

Iedere politieke die landelijk verantwoordelijkheid heeft gedragen is er verantwoordelijk voor. CDA, VVD, PvdA en D66 met name dan. Rechts, midden, links: het maakt niets uit. Ze zijn allemaal evenveel verantwoordelijk. En van de rest hoor ik over het algemeen ook weinig verheffends.

O ja
@Karim
Het is echt grote onzin om te beweren dat alle immigranten laagopgeleid zijn. Kijk er maar eens wat websites op na, of anders... ach...

Laatste tip: er is een hele goede site met forum, nieuws en voorlichting voor Nederlanders die een buitenlandse partner hebben: Stichting Buitenlandse Partner (cache) . Ik ben het niet altijd met ze eens maar het is de beste kennissite over immigratie in het kader van .... DE LIEFDE. En daar gaat het uiteindelijk ondanks al ons gezeik toch om in het leven !


  gebruiker offline
op: Vr 19 of Mar, 2010 UTC [22:45] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: pvv in almere beantwoorden


ijberg:
Dibi van GroenLinks heeft onlangs dwangmaatregelen voorgesteld voor de inburgering van laaggeschoolde immigranten, die zelfs door Fritsma van de PVV worden toegejuicht!

Dat is opnieuw overheidsbetutteling, dat het dwangmaatregelen zouden zijn doet daar niets aan af (welke sanctie zou hij in gedachten hebben?). Als immigranten voor zichzelf moeten zorgen zijn er geen opgelegde inburgeringscursussen nodig. Maar GL zal dit als een onmogelijkheid afdoen, een zielige immigrant die voor zichzelf zorgt. GL verwijst ze graag door naar een eindeloze spiraal van inburgeringsloketten en begeleidingstrajekten, en creeert zo een potentieel nieuwe kansloze, en daar kunnen ze dan weer voor opkomen, door de rijken extra te belasten, gemengde woonwijken, subsidies bla bla kreun kreun....


  gebruiker offline
op: Vr 19 of Mar, 2010 UTC [19:16] score: 0.00

Pagina: 1/5  [volg.]
0 Opmerkingen onder uw huidige drempelwaarde
Toon bijdragen:
 
Aanmelden
[ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
Aanmelden
211 online gebruikers

TiBiT

De Brug
reklame
Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
[ Uitvoertijd: 0.45 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.26MB ]   [ 368 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]