Zomercursus: Sociale Weerbaarheidstraining op BSO Kidsplanet

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van een uur (met max 6 kinderen). De eerste 4 zijn in de eerste 2 weken van de zomervakantie, de laatste bijeenkomst in de laatste week. Daarin wordt besproken hoe het de afgelopen periode is gegaan en worden er een aantal oefeningen herhaald. Aan het eind van de bijeenkomsten is er ook een (individueel) gesprek met de ouders, hierin worden adviezen besproken hoe het geleerde in de training ook naar de thuissituatie te vertalen. Als het kind op meerdere leefgebieden op dezelfde wijze wordt gestimuleerd, zal de kans van slagen het grootst zijn.

De training bestaat uit een samensmelting van “Methode B” (Kiezel & Druppel) en “Ho, tot hier en niet verder”.
- 'Mehode B' is een weerbaarheidstraining voor jonge kinderen (basisschool). Een kind leert zelf te voelen waar zijn grenzen liggen en kan daar adequaat op reageren. Het kind leert zijn eigen kracht kennen en kan deze positief inzetten en het kind leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor haar of zijn gedrag. We gaan fysieke oefeningen doen, ontspanningsoefeningen en rollenspelen.
- 'Ho, tot hier en niet verder' is een psychosociale weerbaarheidstraining. Uitgangspunt is dat weerbaarheid een sociaal gebeuren is. Deze training bestaat uit leuke bewegingsspelen en oefeningen die een beroep doen op het voelen, denken en doen.

Doelgroep: Kinderen van 7-12 jaar die sociaal niet voldoende weerbaar zijn. Hierbij kun je denken aan kinderen die gepest worden, onvoldoende aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes, niet lekker in hun vel zitten of dermate verlegen zijn waardoor ze blokkeren.

De training wordt gegeven door Nathalie de Wit. Zij is psychologe NIP en eigenaresse van Kinderpraktijk Blauw. Ze is ook moeder van twee kinderen en heeft veel ervaring in het werken met kinderen. De groep wordt klein gehouden (max 6 kinderen), zodat de oefeningen goed begeleid kunnen worden en er voldoende individuele aandacht gegeven kan worden.


Data:
Maandag 23 juli van 19.00-20.00
Woensdag 25 juli van 16.00-17.00
Maandag 30 juli van 19.00-20.00
Woensdag 1 augustus van 16.00-17.00
Woensdag 29 augustus 16.00-17.00

Kosten:
Per kind voor het hele pakket 195E
Het hele pakket bestaat uit: 5 groepsbijeenkomsten van een uur (met maximaal 6 kinderen)en een individueel evaluatiegesprek met de ouders.

Lokatie: BSO Kidsplanet Steigereiland

Financiering:
Er zijn meerdere verzekeringen die de hulp (gedeeltelijk) vergoeden (meestal in aanvullend pakket), zoals: AEVITAE (fortis), AEVITAE (VGZ), Anderzorg (Menzis), CZ actief in gezondheid, Delta Lloyd, FBTO, Kruidvat zorgverzekering (OHRA), Lancyr (CZ), Menzis, National Academic, OHRA, PMA (Menzis), United Insurance

De factuur dient vooraf rechtstreeks aan de trainer betaald te worden, de ouders kunnen de nota zelf indienen bij de verzekering om te declareren. Er kunnen hier geen rechten aan ontleend worden als de verzekering toch besluit om niet te vergoeden.

Aanmelden (of vragen/overleggen) kan via info@kinderpraktijkblauw.nl of 06-45780898 (tel nr van Kinderpraktijk Blauw).
www.kinderpraktijkblauw.nl (cache)