Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Forum: Algemeen

Forums->Algemeen->Woonplezier in IJburg
[]


Woonplezier in IJburg


Ik ben opzoek naar een woning in Amsterdam. Ik wil hier graag gaan wonen met mijn vriend en wij verwachten gezinsuitbreiding.

Ik ben al langer geinteresseerd in IJburg. Ik hou van ruimte en rust, maar ik wil toch graag in de buurt van de stad wonen i.v.m. werk en familie.

Ik ben online gaan zoeken en zag wat negatieve berichtgeving in 2011 en 2012. Hier werd vooral gesproken over overlast van 'hangjongeren', algemene geluidsoverlast en dat de wijk niet 'bruisend' en gezellig was.

Ik ben erg benieuwd naar de meer recente ervaringen van bewoners. Hoe is het om nu in IJburg te wonen? Ik ben geinteresseerd in zowel positeve als negatieve ervaringen.

Alvast bedankt!

 
op: Do 16 of Jun, 2016 UTC [06:25] gelezen: 20298


Titel
SnelKoppelingen wiki link underline title bar tagline table new table rss feed italic afbeelding hr heading1 externe koppeling dynamic variable dynamic content colored text center text box vet speciale tekens
Smileys
grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
Opmerking

Vergroot hoogte vak Verklein hoogte vak
Willekeurige afbeelding
Bijdrage

Opmerkingen toevoegen:

Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|description] voor koppelingen
HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingenOpmerkingen Sorteren Drempelwaarde Zoeken  Top
auteur bericht


glmuno_
posts:2
1 sterren
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


is er een update van gevoelens van bewoners hier? Is de atmosfeer beter?

 
op: Vr 08 of Feb, 2019 UTC [11:59]


dork
posts:151
3 sterren
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


alhoewel het partijgebonden demagogisch geroeptoeter anders doet vermoeden is er wel degelijk een schijtslijn aanwezig.
en wel de tram op de langeijburglaan (lotje)
enerzijds de gegoede burgerij maar weliswaar ontsiert door halul vreetkot en anderzijds de pech en dwaalkopers (want werd een 5 jarige kortingsworst voorgehouden) flink doorspekt met goedwillende en//of vertokte sociaal of religieus onaangepasten .
eea nog opgesmukt door een allengs toenemend aantal gesubsidieerde negorijhouders langs de ijburglaan.

niet vooringenomen , slechts objectief registrerend.

 
op: Do 23 of Jun, 2016 UTC [14:44]
tibi

tibi
posts:4599
4 sterren
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


ik woon er al 13 jaar en wil totaal niet weg. het is hier prachtig wonen en een heerlijke combinatie van dicht bij de stad en toch de ruimte en relatieve rust (tov de stad).

de parken en het water zijn heerlijk vooral in de zomer. hopelijk komt er nog eens een mogelijkheid om een rondje op ijburg te schaatsen.

verder zijn er wat schermutselingen maar tov de rest van amsterdam is het hier rustig.

 
op: Wo 22 of Jun, 2016 UTC [10:08]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


IJburg is een mooie wijk met veel ruimte, licht en water. Met goeie scholen en leuke horeca.
Er is ook een enorm stadspark waar je lekker kan sporten, fietsen, wandelen en parkeren.

 
op: Wo 22 of Jun, 2016 UTC [09:25]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


Diverse brievenbussen opblazen noem ik geen kwajongensstreek. Het metaal lag door de hele hal, dus nog levensgevaarlijk ook. Als er net tijdens de ontploffing iemand langsgelopen was, was het geen vandalisme, maar doodslag geweest.
En pakketjes van honderden euro's bestellen op valse namen is ook al geen kwajongensstreek, maar ernstige oplichting.

Maar wel weer opvallend hoe ernstig wangedrag tegenwoordig gebagatelliseerd wordt, ook door de politie.

 
op: Di 21 of Jun, 2016 UTC [12:34]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


Hoe vervelend ook ik begrijp wel dat de politie zijn aandacht elders vestigt. Dit zullen ze afdoen als kwajongens streken, hoe vervelend ook.

 
op: Ma 20 of Jun, 2016 UTC [18:51]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


Anoniem,
De pakketjes werden hier gewoon in de brievenbus gegooid, ondanks dat PostNL op de hoogte was van de oplichting. Weigeren was dus geen optie. Ik heb de pakketjes tijdig weten te onderscheppen en retour afzender gestuurd. Maar weet van een aantal buren die de pakketjes nooit hebben gezien, waarschijnlijk uit de brievenbussen "gehengeld" maar nu nog steeds geconfronteerd worden met aanmaningen.
En wat de vernielingen betreft. Neem maar aan dat het in blok 5 een verschrikking is. Het opblazen van de brievenbusen (overigens nog steeds niet gerepareerd) was het meest heftige incident, maar zeer zeker niet het enige. Het is schering en inslag hier in het blok.
Dat de wijk mooi is, ben ik met je eens, maar dat doet niets af aan de vreselijke overlast (al 10 jaar lang) en aan het feit dat de politie niet de noodzaak van het optreden inziet.

 
op: Ma 20 of Jun, 2016 UTC [15:52]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


Beste anoniem,

Ik woon sinds 2007 op IJburg in het woonblok naast het winkelcentrum en lees regelmatig berichten over overlast en problemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier in al die jaren nog nooit last van gehad heb. Er hangen inderdaad, vooral in de zomer, jongeren bij de AH maar is dat niet bij heel veel supermarkten elders in Amsterdam ook zo?
En ook in ons woonblok hebben wij te maken gehad met pakketjes op valse naam maar één keer melding maken bij de buren en niemand die pakketjes op onbekende naam nog aanneemt.
Elke buurt heeft zo zijn nukken maar ik woon hier samen met mijn vriend, en sinds kort kind, met veel plezier!
Je bent binnen 15 minuten met de tram in de stad, hebt een geweldig groot park, een stadsstrand en mooie kade aan het water om de hoek! Genoeg buitenruimte en activiteiten in de zomer.
Verder natuurlijk allemaal nieuwbouw met voldoende vierkante meters wat ook erg prettig is!
Iedereen ervaart zijn woonomgeving natuurlijk anders maar ik zou je zeker aanraden om een keer een rondje IJburg te doen om de buurt te ontdekken!

OV laat inderdaad soms nog wel wat te wensen over. Zijn nog echt afhankelijk van één tramlijn en zodra die uitvalt sta je vast. Of als er al twee kinderwagens instaan, kun jij er met je wagen vaak niet bij en dat is frustrerend. Maar ach, fietsen in de zomer en een scooter in de winter brengen je ook een heel eind!

Ik kan je alleen maar aanraden kom een keer op een zonnige en druilerige dag de buurt verkennen en ik hoop dat je dan met een positief gevoel het eiland weer verlaat!

 
op: Zo 19 of Jun, 2016 UTC [01:29]
Re: Woonplezier in IJburg beantwoorden


Rond het winkelcentrum is de overlast groot. Veel vervuiling, vernieling en andere overlast, zowel binnen als buiten het wooncomplex. Een aantal voorbeelden.... Oudejaarsavond zijn verschillende brievenbussen en een bellenplateau opgeblazen. De daders zouden bekend zijn maar de politie onderneemt NIETS. Ook is er overlast geweest van jongeren die op diverse adressen Zalando pakketjes bestelden onder valse namen. Ook dat vond de politie niet relevant genoeg om ook maar enige aandacht aan te besteden. Maar een aantal bewoners ontvangen nog steeds onterechte aanmaningen.

Kortom... er is veel overlast met name rond het winkelcentrum en aan het politieteam IJburg heb je driemaal niets!

Een ander negatief punt. Tram 26 is nu, na 10 jaar, nog steeds niet in orde. Regelmatig zijn er storingen. Het duurt dan heel lang voor er bussen beschikbaar komen en wachtende passagiers worden niet gewaarschuwd. GVB heeft altijd wel een excuus... seinstoringen, wisselstoringen, kapotte bovenleidingen, stroomstoringen (waarbij Liander de schuld krijgt). Maar het idee om deze storingsgevoelige tramlijn te vervangen door (of aan te vullen met) een buslijn richting het centrum, dat komt niet bij het GVB en de gemeente op. Want het interesseert het GVB en de gemeente helemaal niets of de IJburgers nu wel of niet per openbaar vervoer de stad in kunnen, ondanks alle mooie beloften van een goed openbaar vervoer in de verkoopfolders van ruim 10 jaar geleden..

 
op: Vr 17 of Jun, 2016 UTC [13:45]

Pagina: 1/1
0 Opmerkingen onder uw huidige drempelwaarde
Toon bijdragen:
 
Aanmelden
[ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
Aanmelden
205 online gebruikers

TiBiT

De Brug
reklame
Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
[ Uitvoertijd: 0.28 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.17MB ]   [ 190 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]